Nove mobilnosti pred vratima

U tijeku su posljednje pripreme za mobilnosti učenika i nastavnika.

Učenici i nastavnici kreću s mobilnostima u subotu 27. siječnja 2023. godine u Bragu, Portugal.  Dvije grupe učenika, šest iz sektora strojarstva i osam iz sektora prometa i logistike u pratnji profesorica Vlaste Juričinec i Mirele Pocrnić odlaze na dvotjednu praktičnu nastavu, dok profesorice Monika Žganec i Darinka Lončar Kočić odlaze na jednotjedni job shadowing.

Tjedan dana kasnije, u subotu 3. veljače 2024. godine u Tampere, Finsku, na dvotjednu mobilnost odlazi šest učenika sektora prometa i logistike u pratnji ravnateljice Snježane Klarić. U nedjelju, 4. veljače 2024. godine na mobilnost u Ostravu, Češku, odlazi osam učenika sektora strojarstva u pratnji profesorice Anite Borovec na dvotjednu mobilnost. Na edukaciju u Thessaly, Grčku, 20. travnja 2024. godine odlaze profesori Darko Bobek i Ana Marketin-Sedlar.

  

Kako bi se što bolje pripremili za mobilnost, učenici su prošli niz radionica kroz koje ih je pripremao projektni tim sljedećih profesora: Vlasta Juričinec, Mirela Pocrnić, Anita Borovec, Monika Žganec, Darinka Lončar Kočić, Darko Bobek i Ana Marketin-Sedlar. Zadnje pripreme za mobilnosti učenici su prošli s roditeljima na roditeljskim sastancima organiziranim za svaku grupu učenika zasebno.

  

Po završetku svih mobilnosti, zahvaljujući projektu SIPS mobility 7, iz Strojarske i prometne škole dvadeset i osam maturanata iz oba obrazovna sektora bit će bogatiji za nova strukovna znanja i vještine koje će im pomoći pri zaposlenju ili daljnjem školovanju. Nova znanja i vještine koje će steći dva profesora iz sektora strojarstva i dva profesora iz sektora prometa i logistike, zahvaljujući projektu SIPS mobility 7, Strojarskoj i prometnoj školi donijet će kvalitetniju i suvremeniju nastavu.

Ana Marketin-Sedlar, prof. savjetnik strojarske skupine predmeta, ambasador eTwinninga