Mobilnost nastavnice i učenika iz Latvije

Erasmus+ mobilnost u Strojarsku i prometnu školu.

U ponedjeljak 13. svibnja 2024. godine započela je mobilnost nastavnice i učenika iz škole Valmieras tehnikums u Strojarsku i prometnu školu u Varaždin. U školskoj knjižnici ravnateljica škole Snježana Klarić pozdravila je sve nazočne te je održano hibridno druženje Erasmus+ projektnoga tima obje škole tijekom kojega su glavnu riječ imale koordinatorice Mirela Pocrnić i Dace Careva.

  

Učenici trećega razreda zanimanja Strojarski računalni tehničar Tomislav Jug i Jakov Petrić prezentirali su našu školu i grad, dok su učenici škole Valmieras tehnikums Justus Jenerts, Deniss Blūms i Davis Emils Lapinš prezentirali svoju školu i grad. Po završetku prezentiranja, nastavnici Ana Marketin-Sedlar i Darko Bobek latvijske goste, nastavnicu Inese Birzniece i učenike, proveli su školskim praktikumima i centrima izvrsnosti. U kasnim jutarnjim satima nastavnici i učenici obišli su poduzeće KOSTWEIN Proizvodnja strojeva d.o.o. u kojem učenici odrađuju trotjednu praktičnu nastavu.

  

U utorak je nastavnica Inese Birzniece, u pratnji nastavnika Maristela Pintarića, obišla grad Varaždin te je posjetila poduzeće NABA Technology d.o.o. U poslijepodnevnim satima profesorica Inese Birzniece s pet učenika maturanata zanimanja Strojarski računalni tehničar u pratnji nastavnice Ane Marketin-Sedlar sudjelovala je u mjerenju fotogrametrijom koje su u poduzeću KOSTWEIN Proizvodnja strojeva d.o.o. pripremili eksperti Josip Novak, Filip Kocijan i Tomislav Šalamon.

Ana Marketin-Sedlar, nastavnica savjetnica strojarske skupine predmeta