35. rođendan Erasmusa

U Strojarskoj i prometnoj školi proslavljeni su Dani Erasmusa.

Ovogodišnji Dani Erasmusa slavili su se od 13. do 15. listopada 2022. godine u znaku dvostrukog jubileja, 35. rođendana Erasmusa i Europske godine mladih.

Za Dane Erasmusa u Strojarskoj i prometnoj školi je 13. listopada 2022. godine održan webinar u kojem su predstavljeni najzapaženiji školski projekti. Osim Erasmus projekata, predstavljeni su i eTwinningovi projekti kojima se istaknula povezanost eTwinninga s projektima Erasmusa. Time se pokazalo kako škola na jedinstven način osnažuje internacionalizaciju te povećava kvalitetu samih Erasmus projekata. Uz profesore Mirelu Kuščer, Moniku Žganec, Aleksandru Schill te Anu Marketin-Sedlar, predavači na webinaru bili su i učenici maturanti Strojarske i prometne škole Alanis Podbojec te Dino Dvanajščak. Kako bi se istaknulo obilježavanje Europske godine mladih, učenici su iz prve ruke pojasnili ključnu ulogu sudjelovanja mladih u eTwinning i Erasmus projektima.

Zahvaljujući provedenome webinaru, šira javnost je mogla dobiti ideje za provedbu eTwinning i Erasmus projekata te uvid kako na što kvalitetniji način povezati eTwinning s Erasmusom. Strojarska i prometna škola će i dalje svojim učenicima davati priliku da uz eTwinning i Erasmus što aktivnije doprinose izgradnji bolje, zelenije, uključivije i digitalnije budućnosti.

Ana Marketin-Sedlar, prof. savjetnik strojarske skupine predmeta